Logo 112Lelystad

Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 12 december 2022, 15:42

219 kilo zwaar vuurwerk gevonden in slaapkamer van woning Lelystad

Laatst bijgewerkt: maandag 15:42 uur
LELYSTAD – In een slaapkamer in een woning aan de Schouw in Lelystad is op zaterdag 10 december 219 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen.

Agenten kwamen de partij vuurwerk op het spoor toen bij een controle vrijdagavond 9 december in de kofferbak van een auto 12 kilo illegaal vuurwerk werd aangetroffen. De drie inzittenden, twee 19-jarigen mannen en een jongen van 16 jaar oud, allen uit Lelystad, zijn aangehouden.

Als gevolg van deze vuurwerkvondst zijn op meerdere adressen in Lelystad zaterdagochtend tussen 0.30 uur en 3.00 uur huiszoekingen gedaan. In de slaapkamer van een woning aan de Schouw in Lelystad, middenin een woonwijk, werd 219 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De bewoonster is aangehouden.

Teamchef Charles Lamens: ‘Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als het mis gaat met zo’n partij vuurwerk. Gevels van woningen in de omgeving kunnen scheuren en in een straal van 100 meter kunnen ruiten sneuvelen. En dan hoop je maar dat het daar bij blijft en niemand gewond raakt.’

Het vuurwerk is afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en zal vernietigd worden. Alle verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Zij zullen op een later moment voor de rechter verschijnen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.