Logo 112Lelystad

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 09 november 2023, 20:33

300 extra opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen op opvanglocatie SGL

LELYSTAD – Er komen 300 extra opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen op het terrein van de huidige opvanglocatie SGL. De extra plekken zijn vooral bedoeld voor gezinnen en mensen die medische zorg nodig hebben.

Tekort aan opvangplaatsen

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker: “Op dit moment is er in Nederland een groot tekort aan opvangplaatsen voor vluchtelingen uit de Oekraïne. De staatssecretaris heeft daarom alle gemeenten in Nederland gevraagd extra mensen een veilig onderkomen te bieden. Het gaat om mensen die onlangs gevlucht zijn uit oorlogsgebieden, mensen die voorheen in de particuliere opvang zaten en mensen die gehuisvest zijn op opvanglocaties die moeten sluiten vanwege aflopende huurcontracten. Onze huidige opvanglocatie biedt al veel mensen een veilig onderkomen en er waren voldoende verantwoorde mogelijkheden voor uitbreiding van het aantal plekken op het terrein zelf. Ik ben blij dat we nu 300 extra Oekraïense vluchtelingen in Lelystad kunnen opvangen voor zolang dat nog nodig is.”

Tijdelijke woonunits

Om de 300 extra opvangplaatsen mogelijk te maken, worden in februari 2024 100 tijdelijke woonunits geplaatst op het terrein van SGL op de plek van de voormalige fietsenstalling. De verwachting is dat de eerste mensen vanaf eind maart 2024 hun intrek zullen nemen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.