Logo 112Lelystad

Hond in het water van vijver
Redactie gemeentebericht 1 reactie(s) do 09 november 2023, 17:11

Bovenwater wordt hondenstrand

LELYSTAD – Het college heeft het strand Bovenwater aangewezen als locatie waar men honden mag laten loslopen en laten zwemmen. Hiermee wordt invulling gegeven aan een motie van de raad om in Lelystad een hondenstrand aan te wijzen. De motie komt voort uit het raadsakkoord 2022-2026 waarin partijen hebben afgesproken om voor 2026 een hondenstrand te realiseren.

Een eerste inventarisatie voor actualisatie van het hondenbeleid laat zien dat er in het stedelijk gebied wel plaatsen zijn waar honden in het water kunnen of kunnen zwemmen, maar deze locaties voldoen niet aan de definitie van een strand. Het Bovenwater is uit het onderzoek als meest geschikte locatie naar voren gekomen. De provincie heeft eerder besloten de zwemwaterfunctie van het Bovenwater op te heffen. Het Bovenwater is daarmee geen gecontroleerd zwemwater meer, maar heeft nog wel een recreatieve functie. Dat maakt dat het Bovenwater een heel geschikte locatie om de raad voor te stellen er een hondenstrand van te maken.

Het strand Bovenwater zal als losloopgebied voor honden worden opgenomen in het geactualiseerde Hondenbeleid, dat in de eerste helft van 2024 wordt verwacht.

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.