Logo 112Lelystad

Redactie misdaad 0 reactie(s) wo 15 november 2023, 18:28

Burgemeester sluit twee bedrijfspanden op bedrijventerrein Noordersluis

LELYSTAD – Waarnemend burgemeester Ineke Bakker heeft opdracht gegeven om twee bedrijfspanden te sluiten op bedrijventerrein Noordersluis. Het pand aan de Zuiveringweg is op 8 november gesloten, het pand aan de Kolkweg met ingang van 15 november. De panden zijn respectievelijk zes en drie maanden gesloten. De politie trof in het eerste pand eind augustus een grote hoeveelheid harddrugs aan. In het pand aan de Kolkweg werd een hennepkwekerij gevonden. Beide vondsten hebben geen verband met elkaar.

Wees alert op de signalen

De loop naar een drugspand kan een nadelig effect hebben op de buurt. De aanwezigheid van een bepaald type personen of bijvoorbeeld veelvuldige verkeersbewegingen kunnen een gevoel van onveiligheid veroorzaken in de buurt. De politie en gemeente vraagt inwoners en ondernemers dan ook om alert te zijn op signalen die mogelijk kunnen duiden op drughandel. Deze signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, een vreemde geur rondom het pand, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van het pand die steeds maar korte tijd blijven.

Eén overheid tegen ondermijnende criminaliteit

Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijnende criminaliteit. We spreken over ondermijnende criminaliteit als criminelen faciliteiten in de bovenwereld gebruiken om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Door deze verwevenheid verzwakt onze rechtsstaat. Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. Ze treden hierbij als één overheid op omdat op deze manier met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief opgetreden kan worden tegen misstanden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.