Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 09 februari 2022, 17:05

Informatiepunt Digitale Overheid feestelijk geopend

Laatst bijgewerkt: woensdag 17:05 uur
LELYSTAD – Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is al twee maanden actief in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, maar op maandag 7 februari werd dit loket feestelijk geopend door wethouder Madelon van Noort. In aanwezigheid van FlevoMeer-directeur Jan Gommer, regiomanager Henk van Strien, beleidsambtenaar Eric Pul van Gemeente Lelystad, Gerjan Geertsma van Interkerkelijk Diaconaal Overleg en andere belangstellenden knipte de wethouder het roze lint door en werd de opening van het Informatiepunt Digitale Overheid gevierd met taart. ‘Het informatiepunt is voor veel inwoners een steuntje in de rug bij de steeds digitaler wordende samenleving’, aldus Madelon van Noort.

‘Juist het persoonlijk contact is ontzettend belangrijk in een inclusieve samenleving waarin iedereen mee doet.’

De bibliotheekmedewerkers helpen nu vooral mensen met het installeren van de Corona Check App, het uploaden van een vaccinatiebewijs of het printen van een QR-code. Maar mensen kunnen ook hulp krijgen bij het aanvragen van een DigiD of vragen over belastingen of toeslagen. Ook de Gemeente Lelystad verwijst mensen met vragen rondom digitale overheid actief door naar de bibliotheek.

Openingstijden
Het Informatiepunt Digitale Overheid is toegankelijk tijdens de openingstijden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Op dinsdag- en vrijdagmiddag is er een speciaal DigiCafé van 14.00 – 16.00 uur betreft vragen rondom digitale zaken, zoals smartphones, tablets of computers. Op die tijdstippen zijn er voldoende bibliotheekmedewerkers met digitale kennis aanwezig. Ook biedt FlevoMeer Bibliotheek de gratis cursussen Klik & Tik en Digisterker voor mensen die digitaal vaardig(er) willen worden. Aanmelden voor deze cursussen kan aan de balie van vestiging Lelystad. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om gebruik te maken van het Informatiepunt Digitale Overheid, het DigiCafé of de gratis cursussen.

Over Informatiepunt Digitale Overheid
Het kabinet wil dat iedereen digitaal mee kan doen en erbij hoort. Dit geldt ook voor inwoners van Flevoland. Digitalisering en technologie hebben een steeds grotere impact op vrijwel alle domeinen van hun leven. De inwoner van Flevoland die niet goed of onvoldoende in staat is om digitale middelen te gebruiken kan niet of minder goed meedoen in de samenleving. Dit heeft onder meer effect voor het contact met de e-overheid.

Op de foto staan Gerjan Geertsma (links) van het IDO Interkerkelijk Diaconaal Overleg, Edwin Franken (midden), bibliotheekmedewerker en aanspreekpunt Informatiepunt Digitale Overheid bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en wethouder Madelon van Noort (rechts).

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.