Redactie lokaal 0 reactie(s) do 27 januari 2022, 19:29

Inzamelingsactie AED door inwoner Warande

Laatst bijgewerkt: donderdag 19:29 uur
LELYSTAD – Begin januari is een bewoner van Warande, Jarno Volmer, een inzamelingsactie gestart om voor Warande een AED aan te schaffen aan de Parnassialaan. Een AED is een Automatische Externe Defibrillator die gebruikt kan worden bij reanimatie, waardoor er levens gered kunnen worden.

Geld nodig voor training en onderhoud
Warande beschikt al over 3 AED’s, maar met deze aanschaf is er een betere spreiding en dekking in de wijk volgens de initiatiefnemer. In Lelystad is het mogelijk om een subsidie te krijgen van max €2200.- op de aanschaf van een AED met buitenkast voor de buurt, die 24/7 beschikbaar is (hierover moet de gemeenteraad besluiten). Daarnaast is er extra geld nodig om te voorzien in de aanschaf plus onderhoud en training van wijkbewoners. Het doel is om €1000.- in te zamelen. Meer mag altijd natuurlijk, want dan kunnen er meer wijkbewoners getraind worden.

Met de extra AED aan het begin van de wijk is er:

  • 1 beschikbaar bij de AH (nog niet 24/7 helaas)
  • 1 op de Penningkruidstraat
  • 1 bij de Oeverzegge
  • en de aan te schaffen AED op de Parnassialaan.

Wilt u meedoen met de inzamelingsactie? Klik dan op de link.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.