Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 09 december 2021, 19:26

Lelystad opent online meldpunt voor vuurwerkoverlast

Laatst bijgewerkt: donderdag 19:26 uur
LELYSTAD – Lelystad opent ook dit jaar het online meldpunt voor vuurwerkoverlast. De digitale meldingen worden gebruikt door politie en gemeente om extra te handhaven op het afsteken van illegaal vuurwerk. Vorig jaar zijn er in totaal 377 meldingen binnengekomen en werd 17 keer bekeurd op aangetroffen overlastsituaties.

Lelystedelingen kunnen vuurwerkoverlast melden via: www.lelystad.nl/meldvuurwerkoverlast .

Burgemeester Mieke Baltus: “Illegaal vuurwerk is een belangrijke oorzaak van overlast, brand, letsel en gevaar voor anderen. Al weken voor de jaarwisseling wordt er vuurwerk afgestoken en ondervinden mensen en dieren angst en overlast. Vuurwerk is dit jaar in heel Nederland verboden, maar we willen evengoed de overlast aanpakken. Het meldpunt kan daarbij helpen. De ervaring leert dat veel jongeren nu al vuurwerk afsteken. Daarom roep ik ouders op om het gesprek met hun kinderen aan te gaan. Samen zorgen we ervoor dat december een veilige en fijne feestmaand wordt.”

Waarom melden?
Achter het digitale meldpunt staat een ‘vuurwerkteam’ paraat dat adequaat handelt als er meldingen van overlast binnenkomen. Met behulp van de meldingen kan het vuurwerkteam in actie komen. Het vuurwerkteam bestaat uit BOA’s, medewerkers van de politie en toezichthouders van de gemeente.

Wat gebeurt er met de melding?
Het vuurwerkteam beslist welke actie volgt na een melding. Naast handhaven kan er ook direct gezorgd worden voor het verwijderen of vervangen van beschadigde objecten. Een melder kan aangeven een terugkoppeling te wensen.

Is er levensgevaar?
Voor zeer gevaarlijke situaties, waarbij iemands leven bijvoorbeeld in gevaar is, moeten bewoners uiteraard de politie bellen op telefoonnummer 112. Dit geldt ook bij vernielingen die op heterdaad gepleegd worden.

Illegaal vuurwerk melden?
Het vervoeren en bewaren van illegaal vuurwerk is verboden. Bewoners die hier een melding van willen maken, kunnen dit doen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.