Logo 112Lelystad

Redactie overig 0 reactie(s) zo 23 oktober 2022, 17:27

Man (18) uit Lelystad aangehouden op ‘homo-ontmoetingsplek’ in Hoogland

HOOGLAND – De politie hield zaterdagavond 22 oktober op carpoolplaats Bunschoten/Spakenburg langs de snelweg A1 twee mannen en een minderjarige jongen aan op verdenking van poging tot zware mishandeling en het voorhanden hebben van slagwapens. Agenten van Dienst Infrastructuur waren in onopvallende voertuigen aanwezig op de carpoolplaats toen ze een 20-jarige man uit Amersfoort en een 18-jarige man uit Lelystad met een hockeystick de struiken in zagen lopen. De locatie staat bekend als een zogenoemde ‘homo-ontmoetingsplek’. Het vermoeden bestond dat de drie geweld wilden gebruiken tegen bezoekers van deze ontmoetingsplek.

Toen twee agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid die niet in politie-uniform de bosjes in liepen om te kijken wat zich daar afspeelde, kwamen de mannen en de jongen op de agenten af. Hierop hebben de agenten zich meteen kenbaar gemaakt als politiemensen en hielden hen aan. In het voertuig van de mannen werd ook nog een golfclub aangetroffen. De hockeystick en de golfclub zijn in beslag genomen. De twee mannen hebben de nacht doorgebracht op het bureau en zijn zondagmiddag na verhoor in overleg met de officier van justitie heengezonden, wegens gebrek aan bewijs. De minderjarige jongen is door de politie diezelfde avond nog thuisgebracht en is er een zorgmelding gemaakt bij Jeugdzorg.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.