Logo 112Lelystad

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 27 februari 2023, 17:05

Nieuw veiligheidsplan voor Lelystad

LELYSTAD – Gemeente Lelystad wil er samen met inwoners, politie en andere betrokkenen voor zorgen dat de criminaliteit afneemt en dat meer mensen zich veilig voelen in Lelystad. Dat is de inzet van het nieuwe Integraal veiligheidsplan (IVP) 2023-2026, dat op 21 februari door de gemeenteraad is vastgesteld.

De criminaliteit daalde in Lelystad tussen 2015 en 2021 met maar liefst 26%, maar nog steeds voelt 23% van de Lelystedelingen zich weleens onveilig in de eigen buurt. Om de veiligheid verder te verbeteren, worden voor de komende vier jaar zo’n 116 acties uitgevoerd, waarvan 20 nieuwe projecten. Speerpunten voor de komende jaren zijn cybercriminaliteit, jeugd en veiligheid, ondermijning en zorg & veiligheid. Veel problemen op het terrein van veiligheid kunnen het beste worden aangepakt op wijk- of buurtniveau. De Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk krijgen de komende vier jaar extra aandacht.

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker is blij dat het nieuwe plan is vastgesteld: “De gemeente wil zich actief ervoor inzetten dat inwoners, ondernemers en bezoekers van Lelystad veilig zijn en zich veilig voelen. Dat doen we samen met inwoners en ondernemers en samen met partners als de politie, GGD, brandweer, Centrada, het onderwijs en nog veel andere partijen. Om al die acties te coördineren hebben we het veiligheidsplan opgesteld.”

Realisatie veiligheidsplan

Het plan is gemaakt op basis van het Raadsakkoord 2022-2026, input van bewoners via bevolkingsenquêtes, politiecijfers, de evaluatie van het vorige IVP, een veiligheidsanalyse, afstemming met de regionale veiligheidsstrategie en andere beleidsplannen zoals Preventie met Gezag en de Maatschappelijke agenda.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.