Logo 112Lelystad

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 02 mei 2022, 16:50

Op 9 mei start de gemeente Lelystad met de controle hondenbelasting

Laatst bijgewerkt: maandag 16:50 uur
LELYSTAD – Vanaf maandag 9 mei 2022 gaan de hondencontroleurs in Lelystad op pad. Zij controleren huis-aan-huis op hondenbezit. Wie in Lelystad een hond heeft, betaalt hondenbelasting. Niet iedereen die een hond heeft, meldt dit bij de gemeente. Daarom controleert de gemeente regelmatig of hondenbezitters de hondenbelasting betalen.

Zo werkt de controle
De gemeente Lelystad laat de controle uitvoeren door hondencontroleurs van de firma Legitiem. Deze hondencontroleurs bezoeken de komende weken alle huisadressen in Lelystad. De controleurs hebben een pasje waarmee zij zich kunnen legitimeren. Komen de controleurs een hond tegen waarvoor geen belasting is betaald? Dan moet de hond via een aangifteformulier alsnog aangemeld worden. Is er niemand thuis en vermoeden de controleurs dat er een hond in het huis is? Dan krijgen de bewoners een flyer met informatie en een aangifteformulier in de brievenbus.

Hond aangeven of afmelden
Iedereen in Lelystad die één of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan aangifte te doen bij de gemeente. Voor blindengeleidehonden, hulphonden of politiehonden hoeft geen hondenbelasting te worden betaald. Aangifte doen kan via www.lelystad.nl/hondenbelasting met DigiD of aan de balie in het stadhuis. Wanneer blijkt dat een hond niet of te laat is aangegeven, dan kan de gemeente een boete van € 100,- opleggen. Afmelden van de hondenbelasting, bijvoorbeeld omdat de hond is overleden of is overgegaan naar een nieuw baasje, kan ook via de website of aan de balie in het stadhuis geregeld worden. In 2022 is de hondenbelasting voor 1 hond €46,56 per jaar. Voor 4 honden of meer per huisadres is het tarief €186,00 per jaar.

Opruimplicht
Lelystad is ruim, groen en waterrijk. Niet alleen de inwoners met een hond willen daar van genieten, maar ook de inwoners zonder hond. De gemeente heeft daarom hondenregels opgesteld: binnen de bebouwde kom moeten honden aangelijnd zijn, hondenpoep moet opgeruimd worden en een hondeneigenaar moet altijd een opruimmiddel bij zich hebben (een poepzakje of -schepje). Meer informatie staat op www.lelystad.nl/honden .

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.