Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 16 maart 2022, 16:11

Opvang vluchtelingen Oekraïne in SGL-gebouw

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:11 uur
LELYSTAD – Op 8 maart 2022 heeft de raad via een motie unaniem ingestemd met de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne. In de motie werd het voormalige schoolgebouw van de SGL (Scholen Gemeenschap Lelystad) als voorkeurslocatie aangegeven. Het college heeft de locatie onderzocht en geschikt bevonden. De locatie wordt geschikt gemaakt, zodat het zo snel mogelijk als opvanglocatie kan worden ingezet.

Opvang voor 6 maanden tot een jaar
De locatie van de SGL is onderzocht en geschikt gevonden om 200 vluchtelingen op te vangen voor een termijn van 6 maanden tot een jaar.

Voorzieningen op locatie
Burgemeester Mieke Baltus: “Ik ben blij dat we op korte termijn opvang kunnen bieden aan 200 Oekraïense vluchtelingen in het SGL-gebouw. Het gebouw wordt nu zo snel mogelijk klaargemaakt, zodat zij hier voor langere tijd kunnen verblijven. Ook zijn we bezig om de nodige voorzieningen geregeld te krijgen op deze locatie. We onderzoeken de mogelijkheden voor onder andere onderwijs, gezondheidszorg en dagbestedingsactiviteiten. Op deze manier bieden we meer dan alleen een veilig onderkomen.”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.