Logo 112Lelystad

Redactie misdaad 0 reactie(s) do 24 februari 2022, 7:07

Politie waarschuwt voor bankpas opstuur fraude, stuur nooit uw bankpas op!

Laatst bijgewerkt: donderdag 24 feb 2022 om 18:55 uur

NEDERLAND – De politie ontvangt de laatste tijd meerdere meldingen van bankpas opstuur fraude. Wees alert!

Momenteel is deze vorm van oplichting in omloop. Bij deze vorm van oplichting, wordt gebruik gemaakt van de post. U krijgt een officieel lijkende envelop toegestuurd. Deze envelop lijkt op een officiële envelop van uw bank. Ook de verstuurde brieven en instructies in de envelop lijken echt.

In deze brief wordt aangegeven dat uw bankpas niet meer geldig is en dat deze bankpas verzonden moet worden naar een adres. Ook zat er een vragenformulier bij waarop onder andere de pincode moest worden ingevuld.

De bank vraagt u nooit om een bankpas op te sturen. Ook zal een bank u nooit vragen naar de pincode. Als u twijfelt of een brief echt of nep is, weet dan dat een bank nooit naar het saldo of pincode zal vragen. Ook niet ter controle. Ter controle kunt u altijd zelf contact opnemen met uw bank.

Goed om dit te bespreken met de kwetsbare mensen waarvan jij denkt dat ze er misschien in kunnen trappen. Voorkomen is beter dan genezen!! Bankpas toch verzonden? Bel direct de bank!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.