Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 21 september 2021, 18:20

Start bouw tweede fase in Parkwijk

Laatst bijgewerkt: woensdag 18:22 uur
LELYSTAD – Op vrijdag 17 september zijn de eerste funderingen van zeventien woningen in Parkwijk Lelystad neergelegd. Deze woningen worden, net als in de eerste fase, in Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO) ontwikkeld. Hierbij ontwerpen de kopers samen met een architect hun eigen nieuwbouwwoningen. In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen ongeveer 130 nieuwbouwwoningen in deze gloednieuwe wijk in het Stadshart. Hiervan zijn de eerste 53 woningen de afgelopen anderhalf jaar opgeleverd.

De zeventien PPO-woningen liggen verspreid over twee woonblokken aan de Hollandse Linde. Sinds vrijdag 17 september worden de eerste funderingen neergelegd. Wethouder Adam Elzakalai: “Met de ontwikkeling van Parkwijk kunnen nog meer inwoners profiteren van de centrale ligging en voorzieningen in het Stadshart.” Naar verwachting wordt fase twee voorjaar 2022 opgeleverd.

Concept PPO-woningen
In Parkwijk Lelystad staan de woonwensen van de bewoners centraal. “Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap geeft de koper de vrijheid om de eigen individuele woning te ontwerpen, maar geeft de koper wel de voordelen van seriematige woningbouw,” vertelt Robert Geerdink, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. “Hier bepalen kopers zelf hoe hun woning eruitziet. Zij kiezen zelf bijvoorbeeld het aantal woonlagen, de kapvorm en de gevelstijl. Deze woningen bieden een grote keuzevrijheid voor de bewoners en zorgen daarnaast voor een heel gevarieerd straatbeeld. Diversiteit in de wijk staat centraal. Binnenkort gaat er een volgende fase met PPO-woningen in verkoop, waardoor er nog meer variatie in het straatbeeld van Parkwijk komt.”

Binnenkort in verkoop
De volgende 28 PPO-woningen gaan komend najaar in verkoop. De nieuwste PPO-woningen komen in twee smaken: een rijwoning of een twee-onder-een-kapwoning. Ook bij deze woningen ontwerpen kopers samen met een architect hun eigen woning.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.