Logo 112Lelystad

Redactie overig 0 reactie(s) do 14 oktober 2021, 17:20

‘Voetjesactie’ bij ondernemers in Stadshart en Lelycentre

LELYSTAD – Deze voetafdruk had van een inbreker kunnen zijn… In de Week van de Veiligheid (van maandag 11 t/m zaterdag 16 oktober) leggen medewerkers van politie en handhaving ‘voetjes’ bij winkels/ondernemers in het Stadshart en Lelycentre. Door het leggen van deze papieren voetafdruk zien ondernemers waar een inbreker eenvoudig naar binnen kan om iets te stelen.

Politie controleert of een pand veilig is tegen inbraak
Op het voetje staat: ‘Deze voetafdruk had van een inbreker kunnen zijn’. Met de voetjesactie worden ondernemers in het Stadshart en Lelycentre bewust gemaakt van onveilige situaties in hun winkel of bedrijf. Kijk hier voor een voorbeeld van het ‘voetje’.

Andere acties in de Week van de Veiligheid
De Week van de Veiligheid is een landelijke campagne die bedoeld is om bewustwording te vergroten op het gebied van veiligheid. Naast de voetjesactie worden de verschillende activiteiten georganiseerd.

Veiligheidsmarkt op het Stadhuisplein/stadhuis
Op zaterdag 16 oktober 2021 is er een Veiligheidsmarkt op het Stadhuisplein en in het stadhuis. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur is er van alles te zien en te doen over veiligheid. Ook leert u wat u zelf kunt doen om uw veiligheid te vergroten. Van tips om brand of een inbraak te voorkomen tot het bezoeken van een (nagemaakt) drugslab. Ook voor de kinderen zijn leuke activiteiten georganiseerd. Kijk voor alle activiteiten op: www.lelystad.nl/veiligheidsmarkt .

Wapeninleveractie “Drop je knife”
Lelystad doet mee aan de landelijke wapeninleveractie in de Week van de Veiligheid. De campagne ‘Drop je knife’ is georganiseerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het Openbaar Ministerie. In Lelystad kunnen steekwapens (messen, slag- en stootwapens) ingeleverd worden bij: politiebureau De Doelen, De Doelen 10-01. Dit kan op maandag, woensdag en vrijdag t/m zondag tussen 08.00 – 17.00 uur. En op dinsdag en donderdag tussen 08.00 – 22.00 uur. Ook op de Veiligheidsmarkt staat een ton voor het inleveren van deze wapens. Voor het inleveren van vuurwapens, kogels of explosieven moet een afspraak gemaakt worden met de politie. Meer weten? Kijk op: www.lelystad.nl/dropjeknife .

Talkshows voor ondernemers
Elke dag van de Week van de Veiligheid is er een onderwerp met een bijbehorende talkshow. De uitzending start dagelijks om 19.30 uur op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl .

Er is nog één uitzending:
Donderdag 14 oktober 19.30 uur: Geweld

Past deze tijd niet? Dan kunt u de talkshow altijd op een later moment terugkijken. Kijk voor meer informatie over de Week van de Veiligheid op: www.lelystad.nl/weekvandeveiligheid .

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Lelystad

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Lelystad
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.